FG Springs започва своето индустриално производство през 1971 г. благодарение на компетентността и постоянството на семейство Преведони, произвеждащи пружини, микро-пружини и детайли по поръчка за различни приложения.
За почти петдесет години дейност, Компанията непрекъснато нараства в динамика и компетентност, придобивайки оперативни възможности и способна да предостави конкурентна и модерна услуга, благодарение на постоянното доверие и удовлетвореност на своите клиенти.
FG BULGARIA присъства в България от 2013 г., за да обслужва по-добре своите международно признати клиенти.
През септември 2022 г. FG България е придобита от „Cappeller Futura Group“ със седалище в Италия Cartigliano, специализирана в производството на персонализирани щамповани и профилни части със средни и малки размери плюс заваръчни компоненти, пружини и сглобени продукти.
С усъвършенствана техника, експертни оператори и професионален помощен персонал, ЕФ-ДЖИ България произвежда над 200 000 медни бобини и 400 000 компресионни и торсионни стоманени пружини на ден.
Компанията е сертифицирана по ISO 9001: 2015 за система за качество и ISO 14001: 2015 за околната среда.
Освен това той следва насоките на ISO 26000 за социална отговорност.
През февруари 2023 г. FG България премести производствената си база в по-голямо и по-широко помещение в района на Международен Панаир Пловдив с ясен план и цел да увеличи производството си и да разнообрази продуктовата гама.